Moje nej…..tenčí příze

Moje nej…..tenčí příze

Předu už dlouho, vyzkoušela jsem různé techniky předení a také různé síly příze, ať již jednou nebo víceskané. Vše bylo určené pro pletení na jehlicích nebo na rámu, pokud jsem použila handmade přízi na tkaní, tak na objemnější výrobek jako je šála.



V červenci jsem za vydatné pomoci kamarádky (děkuji Ivuško!) připravila osnovu z hodně tenké vlněné příze. Osnova je velmi hustá a očekávaný výsledek by měl odpovídat tkanině pro takovou metráž, kterou je možné koupit v obchodě. Bylo třeba k tenké jednobarevné vlněné osnově najít odpovídající vlněnou přízi. No a protože byla po ruce jen jednobarevná, a pruhy a melír zrovna nemusím, tak jediným východiskem bylo upříst tak tenkou přízi, jak to jen půjde.

Když provozujete eshop s vlákny, má to jednu nespornou výhodu, prostě jdete do skladu a rozhlédnete se, co by se mohlo hodit. Vybírala jsem mezi třemi barevnými variantami barvené vlny chain. Která nakonec zvítězila asi uhádnete sami 🙂






Předla jsem tedy a předla, a příze byla stále tenčí a tenčí…… Tipněte si, kolik má těch šest klubíček na úvodní fotce dohromady metrů! Niť je silná tak pro pletení jehlicemi č.1,5 až 2, celková váha je 100 gramů a délka 720 metrů.

 

Jak bude tkaní pokračovat, popíšu a nafotím, ale nebude to hned. Ale už teď tuším, že výsledek bude unikátní 😀

Pro srovnání zakázkové tkaní, kde zadání bylo co nejsilnější vlněná metráž z handmade předené vlny pro spaní pod širákem. Předla a tkala jsem to v parném létě, vážně nezapomenutelný zážitek!